petak, 14. prosinca 2018.

Jesse Jackson

Jesse Louis Jackson je američki političar i aktivist za ljudska prava te svećenik. Rođen je Grenvillu u Južnoj Karolini 8. listopada 1941.

Poznat je po tome da se 60-ih godina borio za građanska prava crnaca u Americi, povezao se sa Marthing Lutherherom, on je bio aktivist za građanska prava i jedan od najvećih vođa za građanska prava američkog crnačkog stanovništva. Nakon što je Marthing Luther ubijen između Jacksona i Ralpha Abernathya dolazi do žestoke borbe za vlast. Jackson okuplja saveznike i pristaše uorganizaciju zvanu Operation PUSH. Također važno je spomenuti da je bio io u utrci za predsjednika SAD-a, ali je oba puta izgubio.

 Jackson je bio pobornik pro-life pokreta, koja se bori protiv pobačaja, kasije je postao zagovornik pobačaja. Za njega je važno spomenuti da je oslobodio američkog vojnika u sirijskom zatvoru, kao i još puno obespravljenih. Tijekom rata na Kosovu gdje su ratovali Srbi i Albanci, Srbi su željeli zadržati Kosovo u Srbiji dok su Albanci željeli neovisnost za Kosovo. Jackson je otišao u Beograd da bi oslobodio trojicu američkih ratnih zarobljenika.
Slikovni rezultat za jesse jackson povijest

2 komentara:

INFORMATILA-MARK ZUCKERBERG

Mark Elliot Zuckerberg je američki računalni programer. Rodio se u Americi 14. svibnja 1984. godine u  New Yorku. Mark Zuckerberg je inače s...